IMG_20160328_191653

Slaapritme op z’n kop

Mijn slaapritme is de laatste tijd helemaal verstoord. Het resultaat van een paar nachten stevig doorwerken, en dan ’s morgens veelal uitslapen…

Ik raak ’s avonds niet meer op een normaal uur in slaap en voel me, wanneer ik tegen de middag uiteindelijk wakker wordt, zelden uitgeslapen. Niet normaal, en zeker niet goed.

Dus volgende maand streef ik ernaar om wat vroeger op te staan: ten laatste tegen 9 uur. Idealiter 8u, maar laten we het doel realistisch houden… Verbetering kan altijd later nog.

En om het doel goed voor ogen te houden, heb ik er meteen een volledige pagina aan besteed in mijn Bullet Journal. Ik ben niet supercreatief (je zou sommige van die agenda’s eens moeten zien), en ik hou niet van heel veel stickers en washitapes, het moet voor mij vooral functioneel zijn. Maar het oog wil ook wat, en daarom probeer ik mijn handschrift wel wat te verbeteren en werk ik met een heel simpele kleurencode: goud voor de titels, structuur in de pagina’s, belangrijke dingen en om het weekend aan te duiden. Al de rest in het zwart met een Stabilo triplus fineliner.

Handig ook, want ik sleep mijn agenda overal mee, en ik wil natuurlijk consistent zijn met mijn kleurtjes. De kleurboel die ik vroeger wou aanhouden was onmogelijk, maar nu heb ik in elke sjakos (en overal in huis) gewoon deze twee kleuren liggen: zwart en goud. Eenvoud troef!

 

(voor wie nu denkt: sjansaar, wat een luxebeest, slapen tot 9 uur, da’s toch helemaal niet indrukwekkend?! , vergeet niet dat ik ook bijna elke dag tot ’s avonds laat werk hé 😉 Als ik wil opstaan om 8u, ten laatste 9u, dan wil dat zeggen dat ik om 12u-1u in bed moet liggen, en dus moet stoppen met werken tussen 11 en 12. )