IMG_20160209_201745

Mijn Bullet Journal

Ik heb de laatste jaren nogal gezocht naar een planner tool (todo en agenda ineen) die voor mij werkte. Ik zie dat zelfs een van de laatste blogposts die ik hier gedaan heb daarover ging. Sindsdien heb ik een en ander uitgetest, en uiteindelijk bij het bovenstaande “ontwerp” uitgekomen.

In plaats van een vaste agenda die weken vooruitwerkt, heb ik nu een Bullet Journal waarbij je de agenda gewoon dag na dag aanmaakt. Niet vooruitplannen dus, of toch heel minimaal.

Precies wat ik nodig heb, want ik verander graag al eens van layout. En soms heb ik meer ruimte nodig, en soms helemaal geen ruimte (een dag overslaan kan dus gerust). Soms wil ik enkel todolijsten schrijven, soms wordt het heel inspirerend, soms plak ik er een foto tussen. Soms voeg ik een paar pagina’s brainstorm toe, en alles is makkelijk terug te vinden via de index pagina’s vooraan.

Ik ben er fan van!

En… ik ben ook blij dat ik een systeem vond dat simpel genoeg is om vol te houden, maar ook vrij mooi is. Ik gebruik geen kleurtjes behalve de gouden pen (Uniball Signo) en de zwarte tekst is geschreven met een Staedtler triplus fineliner.

Inspiratie vond ik op Facebook in de Bullet Journal groepen en bij Bohoberry.

Het schrift zelf is een Leuchtturm1917 en heeft een dotted grid.

 

  • Stephanie Ramaekers

    Ja lap, nieuwe obsessie šŸ˜‰